Monday, 14 March 2011

L'anza Healing Strength Set

***
Photobucket

De "Healing Strength"-lijn van L'anza is speciaal ontwikkeld voor haar dat slap en broos is geworden door chemische behandelingen, hitte en andere verouderingsversnellers onafhankelijk van het haartype.

Casus: Dun, ongeverfd blond haar met snel vetwordende hoofdhuid (en dus vette haarwortels) en droge punten. Over het algemeen hebben blonde mensen de grootste haardichtheid, dus van de massieve haaruitval deze winter is nog niks te merken ^_^"

Deze driedelige set bestaat uit White Tea Shampoo, Manuka Honey Conditioner en Neem Plant Silk Serum.

Photobucket Photobucket Photobucket

White Tea Shampoo

"White Team Shampoo combines CP Anti-Aging Complex (TM) & Keratine Healing System (TM) to strengthen hair that has becomed weak & brittle from chemical processing, heat & other age-accelerators. Super antioxidant White Tea gently removes damaging free radicals. Fiber integrity is restored, resulting in stronger, shinier, healthier hair. (pH 5.5)"

Deze anti-aging shampoo reinigt mild en grondig, mits het water zacht genoeg is (wat af en toe een probleem kan zijn in Nederland). Dan schuimt het namelijk veel beter en dan heb je ook niet zo veel shampoo nodig voor een wasbeurt. Nu moet ik mijn haar 3 keer wassen om het schoon genoeg te krijgen, dus heel erg zuinig is het dan niet. "Anti-aging" is niet bedoeld in de zin dat het voor de oude mensen is, maar "oud" haar waarvan de schubben open liggen en de textuur niet meer elastisch en glanzend is. Deze shampoo bevat sodium cocoyl isethionate en sodium lauroyl sarcosinate in plaats van sodium lauryl sulphate om vuil te verwijderen en is daarom veel zachter. Ook staan cysteine en keratine aminozuren op de lijst: keratine is een essentiele bouwsteen van de haarvezels en cysteines kunnen zwavelbruggen met elkaar vormen waardoor die vezels sterker worden. In het algemeen is het een hele fijne shampoo, misschien een beetje prijzig, aangezien het niet echt zuinig is in mijn geval (maar voor de lucky mensen met een zacht leidingswater zal het meevallen)

Manuka Honey Conditioner

"Manuka Honey Conditioner combines CP Anti-Aging Complex (TM) & Keratine Healing System (TM) to strengthen hair that has becomed weak & brittle from chemical processing, heat & other age-accelerators. Nutrient-rich Manuka Honey fortifies each strand to boost shine, strength and elasticity. Fiber integrity is restored, resulting in stronger, shinier, healthier hair. (pH 5.5)"

Deze conditioner werkt ook als detangler. De lage pH zorgt ervoor dat de schubben van het haar dichter bij elkaar gaan zitten, waardoor het haar glansender, sterker en makkelijker te kammen is. Het fijne aan deze conditioner is dat je het niet alleen op de haarpunten kan aanbrengen. Het maakt mijn haar niet zwaar of vettig zelfs als ik het over de hele haarlengte smeer. Je hebt ook heel weinig nodig per wasbeurt, dus in tegenstelling tot de shampoo uit deze lijn is het heel zuinig.

Ingredienten van de shampoo en conditioner:
Photobucket Photobucket

Neem Plant Silk Serum

"Neem Plant Silk Serum combines CP Anti-Aging Complex (TM) & Keratine Healing System (TM) to strengthen hair that has becomed weak & brittle from chemical processing, heat & other age-accelerators. Neem Plant delivers a glossy sheen without greasiness or weight. UVA/UVB/UBC protection. (pH 5.5)"

Ik heb geen lijst van ingredienten voor deze serum, maar het voelt alsof het siliconenbasis heeft. Een of twee pompjes (voor kort en lang haar) ) in het pasgewassen, handdoekdroog haar zijn genoeg voor voldoende bescherming tegen hedendaagse milieu. Als je niet gewend bent aan conditioners dan is deze serum een goede vervanging daarvoor, maar je kan het beter alleen op de haarpunten gebruiken, want het kan je haar vet maken.

Deze set was voor 49,85 euro verkrijgbaar bij de Haarshop

7 comments:

 1. Zo, dit klinkt als gemaakt voor mijn dorre afro-bos! <3 Ik kende het merk nog niet, maar de producten klinken heel interessant!
  Thanks for reviewing!

  ReplyDelete
 2. Oh klinkt goed, maar voor die prijs blijf ik liever bij Herbal Essences ^^

  ReplyDelete
 3. Klinkt goed. Ik heb vroeger een keer een shampoo van dit merk geprobeerd, maar dat viel helaas een beetje tegen.

  ReplyDelete
 4. klinkt goed maar vind het wel duur :(

  http://dollysweet.nl

  ReplyDelete
 5. @Jorna: Graag gedaan! =))) Haha, op de fotos lijkt het niet op een afro =))))))) Ik raad in ieder geval de serum aan.

  @Sam: Maar bij jou werkt HB ook supergoed! ;p

  @PinkFairy: Uit welke lijn? Ik was vroeger helemaal verliefd op Healing Strength Serum en Shampoo, nu is de liefde een beetje afgekoeld en ik ben nog altijd op zoek naar iets beters =))

  @ddollysweet: Voor drie producten samen vind ik het een redelijke prijs, zolang mijn haar het maar goed heeft, hihi

  ReplyDelete
 6. hmmm. ik heb deze merk nog nooit geprobeerd, een serum ook nog nooit. wel prijzig =/ !!!

  ReplyDelete
 7. Vroeger verkochten ze bij mijn kapper L'Anza, maar ik vond de producten toen niet zo geweldig. Gelukkig ben jij er wel tevreden van!

  ReplyDelete

Followers