Sunday, 29 May 2011

Kanebo Sensai Silk Peeling Powder review

***

Wat is het?
"A fast-foaming, exceptionally gentle friction-free exfoliator that soothes and moisturises while retexturising the skin. Leaves a moist sensation after rinsing."

"Sensai Silky Purifying Powder" uit de "Silky Purifying"-lijn is een enzymenpeeling, die de dode huidscellen verwijdert zonder de mechanische schade aan de huid zelf (wat je vaak tegenkomt in het geval van scrubs met groffe deeltjes). Tegelijkertijd hydrateert het de huid en maakt de huidstint egaler.


Gebruiksaanwijziging:
Maak een kleine hoeveelheid poeder (er zit een handige doseersysteem in het fles, je hoeft het maar een keer om te draaien en je hebt voldoende poeder in je hand) tot schuim met een beetje water. Verdeel het over het gezicht en besteed genoeg aandacht aan de probleemzones. Spoel af met voldoende water. Te gebruiken 1 á 3 keer per week.

Prijs:
65 euro bij Douglas

Mijn ervaring:
Ondanks de hoge prijs is dit de beste niet-professionele chemische peeling die ik ooit heb gehad. Ten eerste is deze peeling heel zacht voor de huid en is dus geschikt voor alle huidstypes. De huid wordt niet droog, trekkerig of rood, maar voelt toch gladder, soepeler en "schoner" aan. Ten tweede valt de prijs wel mee als je bedenkt dat zo'n fles á 40 gram superlang meegaat, ik heb de mijne al sinds december en zelfs met een regelmatig gebruik (2 keer per week) is het nog lang niet op. Het doseersysteem is reuze handig, je krijgt net zo veel product in je hand als nodig is, en het voorkomt dat er vocht in de fles terecht komt (wat een absolute "no-no" is - water activeert namelijk de chemische processen in de korrels). Ik zal deze peeling zeker blijven aanschaffen en ik denk dat ik voorlopig van de mechanische peelings afblijf.

4 comments:

 1. Dat klinkt goed! Ben meestal niet zo van poeder-scrubs, heb er een van L'occitane gehad en vond hem niet super. Maar Japanse verzorging is altijd goed, dus deze zal vast beter zijn :)

  ReplyDelete
 2. Dit klinkt inderdaad best goed! En als je ziet hoeveel je maar nodig hebt, valt best mee dan!

  ReplyDelete
 3. Dat klinkt goed zeg :D Helaas wel duur voor mij. Het lijkt me wel een product om in te investeren.

  ReplyDelete
 4. Klinkt goed! grappig, het lijken net zoutkorreltjes

  ReplyDelete

Followers