Monday, 18 April 2011

Battle of the Nail Polishes: Chanel vs Rituals

***
Vorige week dwaalde ik rond in de Bijenkorf en spotte opeens een Rituals Make-up corner. Ik wist helemaal niet dat Rituals ook make-up maakte, ik kende daarvoor alleen maar hun douchegels en scrubs. Maar goed ik was even benieuwd naar de nagellakjes en wat me nog leuker leek is ze te vergelijken met Chanel Le Vernis (Chanel corner was toch in de buurt). Ik zag al het verschil bij het aanbrengen: de nagellak van Rituals is veel dikker en eist veel meer handigheid (ik kan niet zo goed met zulke texturen omgaan, daarom zijn de swatches zo verschrikkelijk), aan de andere kant is één laag voldoende voor een volledige dekking in tegenstelling van Chanel (zie foto's) .

Chanel Le Vernis (daglicht/zon)
Van links naar rechts: Pulsion, Rose Insolent, Miami Peach, Rouge Noir

- "Pulsion" uit kerstcollectie van vorig jaar is een fuchsia op een roze basis. Als enige uit Chanel viertal had het al genoeg aan één laag nagellak.
- "Rose Insolent" is ook een variatie op fuchsia en zo te zien is een laagje zeker niet genoeg
- "Miami Peach" is echt een meisje-meisje kleur, veilig koraal met shimmer, het kleine zusje van "Orange Fizz".
- In tegenstelling tot "Miami Peach" is "Rouge Noir" een echte femme fatale - de kleur van gestolde bloed, anyone? Deze nagellak werd door Uma Thurman gedragen in "Pulp Fiction".

PhotobucketPhotobucket
Rituals Nail Varnish (daglicht/zon)
Van links naar rechts: Late Night Ruby, Smart Rose, Rebel Rose, Tender Rose

- "Late Night Ruby" is een exacte dupe van "Rouge Noir". Ik snap niet helemaal waarom je een replica moet maken van een legendarische nagellak, maar ok.
- "Smart Rose" lijkt op "Pulsion" van Chanel, alleen het heeft een blauwe basis.
- "Rebel Rose" is de tegenwoordig oh-zo-hippe oranje/koraal en lijkt heel erg op "Orange Fizz". De kwaliteit vond ik echt verschrikkelijk, het was onmogelijk om "Rebel Rose" egaal aan te brengen.
- "Tender Rose" is een roze nude.

Kan ik de nagellakken van Rituals aanraden? Persoonlijk vind ik de textuur te dik waardoor het snel op plastic kan gaan lijken en voor dezelfde de prijs (Chanel Le Vernis kosten 21 euro en Rituals Nail Varnish 9-12 euro) zou ik toch voor OPI gaan. Die hebben namelijk een veel grotere kleurenkeuze en blijven net zo lang zitten zonder te kraken.

***TAKING IT OFF***

Photobucket

7 comments:

 1. Ik ben juist gek op nagellak van Rituals. Het aanbrengen alleen al :P Verschilt blijkbaar toch per persoon.

  P.S. geweldige schoenen!

  ReplyDelete
 2. Leuke post! Tof om het zo eens naast elkaar te zien. Aaaah die schoenen! <3

  ReplyDelete
 3. Rebel is dus een echte opstandige nagellak:P
  Miami peach en rebel rose vind ik mooi!
  De schoenen zijn echt prachtig <3

  ReplyDelete
 4. @PinkFairy: Hahaha, ja, maf is dat, hé? =)) Ik had ook een beetje het gevoel dat hun nagellakjes er te lang stonden en gestold waren of zo...

  @Sam: Yesh, they are my preciousssss now ;)

  @Beautista: Ik ben ook een grote fan van koraal-kleurige nagellakjes. "Rebel Rose" is meer oranje dan mijn lievelings "Orange Fizz", maar is ook heel mooi =)) Alleen jammer dat het zo dik is =(

  ReplyDelete
 5. ничего не скажу о цвете лака, есть красивые тона, но о таком нанесении я уже писала в прошлом блоге. ты всегда с таким маникюром??? а баленсиага туфли классные. вот как только они с такими ногтями сочетаются? все, я молчу. это ИМХО

  ReplyDelete
 6. Ik heb nog nooit nagellak van Chanel of Rituals geprobeerd

  ReplyDelete
 7. @Good girl: Неее, так не хожу, это же свотчи - в магазине нанесла, сфотала, потом попросила средство для снятия лака, смыла =)))))) Хотя один раз я пришла с разноцветными ногтями на работу, так там этого даже никто не заметил, хаха!
  Знаешь, а что-то есть в том, чтобы эти туфли носить с таким маникюром (только более аккуратным), так сказать "разбавить пафос" =)))

  ReplyDelete

Followers