Sunday, 31 July 2011

Urban Decay Setting Sprays review

***
Photobucket

"Urban Decay" is eindelijk verkrijgbaar in NL (voor diegenen die de afgelopen paar maanden op een onbewoond eiland hebben geleefd - bij "Sephora" in de V&D) en dat wou ik vieren met een mega-review over hun setting sprays. Wat zijn het eigenlijk? "Make-up setting spray" is een spray (thank you, Captain Obvious!) van microscopische deeltjes die je make-up fixeren waardoor het langer op je huid blijft zitten. Ideaal voor de gelegenheden waar je veel make-up moet dragen voor een lange tijd, zoals uitgaan, meeting, gala-diner, enz. Hoe fijner is de mist hoe beter is de werking.
"Urban Decay" heeft 3 verschillende typen sprays gemaakt voor de meest voorkomende problemen, en ik heb ze dus allemaal getest:

- "All Nighter"
Aqua (Water), SD-Alcohol 39-C, Polyhydroxystearic Acid, Isononyl Isononanoate, Ethylhexyl Isononanoate, Sodium Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, PVP, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Methyl Diisopropyl Propionamide, Dimethicone PEG-7 Phosphate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Glycereth-5 Lactate, Methyl Methacrylate Cross Polymer, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Fragrance

"All Nighter" is een spray die special ontworpen is voor het uitgaan. "Urban Decay" belooft het fenomenale 16 uur-duurende resultaat: foundation die gewoon blijft zitten, blush die niet uitsmeert en oogschaduw die niet uitloopt, dankzij het unieke temperatuurregulerende werking, waardoor je make-up dus niet wegsmelt of uitdroogt. Mijn ervaring met "All Nighter" kan ik helaas niet zo goed beschrijven aangezien ik: a) na het stappen niet eens meer weet wie ik ben, laat staan checken of mijn make-up nog goed zit en b) zweet als het varken (vooral mijn gezicht) als het maar een beetje warm wordt en al helemaal tijdens het dansen. Geen foundation is veilig onder deze omstandigheden dus ik verwacht sowieso geen wonderen. Maar ik heb gemerkt dat de oogschaduw/oogpotlood inderdaad langer blijven zitten!

- "Dew Me"
Aqua (Water), SD-Alcohol 39-C,Polyhydroxystearic Acid,Isononyl Isononanoate, Ethylhexyl Isononanoate, Sodium Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, PVP, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Methyl Diisopropyl Propionamide, Dimethicone PEG-7 Phosphate, Glycereth-5 Lactate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Methyl Methacrylate Cross Polymer, Fragrance

 "Dew Me" is een spray voor droge en gecombineerde huid - het voorkomt de uitdroging en de fijne lijntjes die hierdoor ontstaan. Kennen jullie dat gevoel wanneer foundation niet hydrateert en als een soort klei aanvoelt? Nou, deze spray neemt dat gevoel dus weg. Perfect voor de ruimtes met een airco of de woestijn, hehehe.

- "De Slick"
Aqua (Water), SD-Alcohol 39-C, Polyhydroxystearic Acid, Isononyl Isononanoate, Ethylhexyl Isononanoate, Sodium Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, PVP, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Methyl Diisopropyl Propionamide, Methyl Methacrylate Cross Polymer, Dimethicone PEG-7 Phosphate, Gluconolactone, Sodium Benzoate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Glycereth-5 Lactate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Fragrance.

"De Slick" is een spray voor vette of gecombineerde huid, die veel talg produceert. Het is speciaal ontworpen voor de warme dagen wanneer je gezicht veel zweet en dus extra verkoeling nodig heeft. "Urban Decay" beweert dat deze spray de zweetklieren in bedwang houdt (met behulp van een temperatuurverlagende formule), de talgproductie reguleert en het gezicht mat houdt VOOR DE HELE DAG. Ik heb het getest tijdens een warme periode in Moskou en zo lang heeft het bij mij dus niet gewerkt, maar ik had zeker voor een paar uur geen last van een glanzende voorhoofd, neus en de bovenlip. En enorme verbetering, dus als je ook dit soort problemen hebt dan raad ik zeker aan.

4 comments:

 1. ik zal gelijk eens even langs V&D gaan voor all nighter :D

  ReplyDelete
 2. Ik heb de All Nighter, maar voor mij geldt eigenlijk hetzelfde :P Dus gebruik hem soms overdags. En De Slik zou ook iets meer voor mij zijn, maar zo te zien kan ik eigenlijk beter matterende basis blijven gebruiken :P :D

  ReplyDelete
 3. Ja, "De Slik" en "All Nighter" zijn volgens mij best wel interchangeble =) Alhoewel All Nighter meer is voor "houdbaarheid" van je make-up look en "De Slick" is meer om te matteren.

  Bij mij helpt echt niks T____T *sob-sob* Mijn gezicht kan voor maar 30 minuten mat blijven en dat is al op zich een hele prestatie =)))

  ReplyDelete
 4. Ik zweet eigenlijk nooit in mijn gezicht (alleen nek en rug, zelfs op warme dagen zoals vandaag :P)
  Maar ik ben nou wel heel erg benieuwd, heb nog nooit zo'n spray gebruikt!
  Als ik deze tegenkom ga ik zeker de slick of all nighter aanschaffen!

  ReplyDelete

Followers