Sunday 14 August 2011

Dior Lip Maximizer vs Carmex Lip Balm

***
Photobucket

Vandaag wou ik graag twee producten vergelijken uit totaal verschillende prijscategorieen, maar in mijn ogen dezelfde werking. Het gaat om de ultra-luxe "Lip Maximizer" van Dior en de heilige koe van Amerikaanse visagisten - lippenbalsem "Carmex". Beide producten zijn bedoeld om de lippen in de kortste tijd te hydrateren en glad en soepel te maken. Ten eerste een vergelijking van de ingredienten:

Dior Addict Lip Maximizer Collagen Activ
Polybutene, Paraffinum Liquidum, Tridecyl trimellitate, Ethylhexyl Palmitate, Synthetic ester, Pentaerythrityl tetraisostearate, Silica Dimethyl Silylate, Dipalmitoyl hydroxyproline, Menthoxypropanediol, Mica, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Ricinus Communis Root Extract, Sodium Chondroitin Sulfate, Capsicum frutescens, Hexylene Glycol, Caprylyl Glycol, Atelocollagen, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Propyl Gallate, CI 77891, CI 75470, methylparaben

Carmex Moisturizing Lip Balm
menthol, camphor, phenol, lanolin, cocoa butter, salicylic acid, vitamin E, shea butter and petroleum jelly

Nou dat zijn dus "honderden" ingredienten in "Lip Maximizer" tegenover tien in "Carmex". Dior maakt gebruik van hyaluronische zuur (in vorm van natrium hyaluronaat), collageen en wonderolie voor de hydratatie, Carmex - kokosolie, vaseline, shea boter en vitamine E. Het prijsverschil is ook behoorlijk groot: 32 euro bij Douglas voor de Lip Maximizer tegenover $4 in een amerikaanse drogisterij.
En hoe zit het dan met de werking van deze balsems?
Beide producten geven een verkoelend effect ("Carmex" met behulp van pure mentol, "Lip Maximizer" met menthoxypropanediol (syntetische mentol),  je voelt een tinteling op je lippen, waardoor ze voor een korte tijd iets gaan opzwellen. Dit is wat ze bij Dior de "Lip Maximizing" noemen, maar ik heb niet gemerkt dat mijn lippen echt veel groter zijn geworden dan ze al zijn (misschien bij de anderen meer effect?). De hydraterende effect duurt wel langer bij Dior (twee uur met "LM" tegenover 30 minuten met "Carmex"), de lippen blijven langer glad, maar omdat Carmex zo goedkoop is kan je het als een lippenmasker overnacht gebruiken en dan krijg je perfecte gladheid voor de hele dag.

Mijn grote conclusie: Als je een luxe, mooi verpakte lippenbalsem wil voor in je damestasje/avondclutch dan is "Lip Maximizer" je ding. Ga je voor meer functionaliteit (ben je een visagist die in een paar minuten tijd de lippen van een model in perfecte staat voor de make-up moet hebben) dan heb je "Carmex" waarschijnlijk al gekocht ^_____^

5 comments:

  1. Haha, leuke vergelijking! Qua budget kan Dior Carmex niet verslaan, hè :)

    ReplyDelete
  2. Ik ben echt gevoelig voor verpakking/uiterlijk van een product. Ook al zou Dior voor geen meter werken, het ziet er zo lief en mooi uit dat ik de verleiding echt heel moeilijk kan weerstaan hihi :)

    ReplyDelete
  3. @BeautyLoves: Haha, nee, klopt! =)) Voor Dior prijs kan je gewoon 10 Carmexes kopen =)))

    @Sharina: Hihi, ik kon het ook niet weerstaan ;)

    ReplyDelete
  4. Grappig dat zoiets goedkoops zoiets duurs weer kan verslaan :) Leuk artikel!

    ReplyDelete
  5. @Sam: Bij "Lip Maximizar" is de hydratatie iets beter, maar inderdaad - lang leve Carmex! =)))

    ReplyDelete

Followers

Follow Tasteless...
My Wishlist
Photobucket