Tuesday, 3 August 2010

Check-list: my lip balms

***
Van links naar rechts:

The Body Shop Shea Lip Butter
Kleur & textuur:
Zit er romig uit qua kleur en textuur, heeft niet het meest lekkere geur/smaak, maar is in ieder geval niet vies. Trekt heel snel in, lippen voelen direct zacht en gehydrateerd.
Heilzame werking:
Ik gebruik het 's avonds, dan zijn mijn lippen de volgende ochtend zacht en glad. Kan in extreme gevallen als handcreme worden gebruikt.
Prijs:
7 euro bij The Body Shop

The Body Shop Brazil Nut Lip Butter
Kleur & textuur:
Heeft dezelfde kleur als Shea Lip Butter en trekt net zo snel in. Ruikt wel veel lekkerder! Yam!
Heilzame werking:
Dezelfde als die van Shea
Prijs:
7 euro bij The Body Shop

Watermelon Goes On Clear (is dat een naam? ^_^") Watermelon Natural Lip Balm
Kleur & textuur:
Het is roze! Yey! Voelt en smeert als vaseline, trekt niet zo snel in en laat een beetje een chemische geur achter.
Heilzame werking:
Op een potje staat: "Candy kisses, vitamin E and sunscreen". Dus het belooft en de bescherming tegen zon en de goede hydratatie. Heeft toch hetzelfde effect als je lippen smeren met vaseline.
Prijs:
2,99 euro bij de Tuinen

Lush Honey Trap Lip Balm
Kleur & textuur:
Voelt aan als kaarsvet, dus smeert niet zo goed (totdat het een keer op een zonnige dag helemaal gesmolten was, daarna ging het wel makkelijker) Ruikt HEERLIJK naar chocola en vanille (heb ik al gezegd dat ik fan ben van vanille? ^_^') en ziet er gelig uit.
Heilzame werking:
Hydrateert op zich ok, maar is gewoon te hard en helemaal niet smeuig (in tegestelling tot de Body Shop lipbalsems). Zelfs de geur kan het niet redden!
Prijs
7,45 euro bij Lush

De conclusie:
The Body Shop Brazil Nut Lip Butter komt voor mij het beste uit de test. Het smeert goed, heeft een fijne zachte textuur, ruikt lekker naar nootjes ^^ en hydrateert heel goed. Als je naar prijs/kwaliteit verhouding kijkt dan wint deze lip balsem zeker van Lush (7,45 euro voor een veel kleiner potje?). Lush Honey Trap ruikt wel het lekkerst van de vier. De lipbalsem van de Tuinen ga ik niet meer kopen.

No comments:

Post a Comment

Followers