Sunday, 12 December 2010

Budget tip #3: oliemasker reloaded

***
Ik heb de oude recept een beetje geoptimiseerd ^________^
Deze haarmasker is ideaal voor de winter. Ik weet niet hoe het bij de andere mensen gaat, maar ik verhaar enorm tussen de seizoenen (vooral in het najaar ^^'). En om nieuwe haargroei te stimuleren maak ik deze masker een keer per week voor minstens 8 weken achter elkaar. Het resultaat -> nieuw vachtje ^_______^

De ingredienten:
- 1 eigeel (makkelijk te vinden, toch? ^^)
- 2 eetlepels honing (ditto)
- 5 eetlepels klitwortelolie (Grote Klit (Arctium lappa) extract in olijf of een andere basisolie, te vinden in de natuurwinkel? Apotheek? "De Tuinen"?)
- 4 capsules/0,5 ml van vitamine A & E in een vloeibare vorm ("De Tuinen")
- 2 druppels essentiele sinaasappelolie
- 2 druppels essentiele pepermuntolie
- 2 druppels essentiele rozemarijnolie

Gebruiksaanwijzigingen:
De ingredienten goed mengen en in je hoofdhuid wrijven. Badmuts op, en overheen een hoofddoek voor de warmte-effect en minstens 6 uur laten zitten (ik doe het meestal overnacht =)). Daarna goed uitwassen (daar zijn Lush shampoo's het meest geschikt voor).

GEBRUIKELIJKE DISCLAIMER: Essentiele oliën zijn hyperallergeen!! Test het eerst voordat je het op je hoofd gaat smeren, bijvoorbeeld op de binnenkant van je elleboog. Als je daar allergisch voor bent kan het ook weggelaten worden.
Bij bepaalde huidstypen kan de basisolie (olijf, kokos, lijnzaadolie) juist het haaruitval veroorzaken omdat de haarfollikels worden verstopt. Als je eerder haarmaskers met olie hebt gebruikt en zo'n effect niet hebt opgemerkt dan zal het goed gaan.

2 comments:

  1. Do it yourself beauty :-) Ben niet zo handig maar dit lijkt niet moeilijk te maken. Hoe bewaar jij het spul?

    ReplyDelete
  2. Ik maak het elke keer vers (de hoeveelheden zijn uitgerekend voor eenmalig gebruik =))) Volgens mij kan je een ei niet zo lang bewaren, zelfs niet in de koelkast =))))

    ReplyDelete

Followers