Saturday, 11 December 2010

Clinique Facial Soap Oily Skin Formula vs Yes To Tomato Trouble-free Facial Wash

***

Pics by clinique.com & yestocarrots.com

Dit is de show-off tussen twee gezichtsreinigers voor vette huid: Clinique Liquid Facial Soap Oily Skin Formula en Yes To Tomatoes Trouble-free Facial Wash. Voor degenen die niet bekend zijn met deze merken: Clinique is een bedrijf gespecialiseerd in hypoallergene make-up en huidverzorgingsproducten en Yes To Tomatoes is lijn voor vette/gecombineerde huid van Yes To Carrots, een bedrijf uit Israel die geen parabenen of SLS aan haar producten toevoegt. Al vraag ik me af wat voor andere conserveringsmiddelen ze gebruiken om de producten houdbaar te maken want normaal gesproken gaan de natuurlijke ingredienten snel kapot als je ze niet in de koelkast bewaart. Ok, misschien niet echt kapot ^_^ maar antioxidanten of vitamintjes gaan wel verloren en bovendien kunnen vruchtensappen bederven of gisten. Persoonlijk ben ik niet bang voor al die chemicalieen om ons heen, volgens mij is de mens allang gemuteerd en kan al die stoffen gewoon aan, haha! Dat wil niet zeggen dat je zonder gevolgen een fles allesreininger kan opdrinken, maar de bestanddelen van make-up, shampoo's en cremes zouden in de kleine hoeveelheden toch niet zo schadelijk zijn? En bijvoorbeeld parabenen zijn wel een veilige manier om je gezichtscreme voor een paar maanden mee laten gaan. In sommige gevallen heb ik toch liever betrouwbare kunstmatige stoffen dan iets superallergeen, maar puur natuur ^___^ (Behalve in parfum! Parfum is een andere zaak en daar heb ik sowieso nog nooit allergie van gehad ^___^). Maar goed...

Hoe werken ze? Beiden producten hebben een gelachtige textuur (Clinique is wel dunner dan YTT, bijna waterig), schuimen prima en verwijderen overtollige talg zo goed dat ik mijn huid na gebruik hoor squeeken (of hoe heet dat geluid, ik kan het niet zo goed omschrijven ^^ Zo klinkt het als je je vinger beweegt op een schone raam). Het probleem is echter dat mijn huid niet alleen vet is maar ook uitgedroogd (eigenlijk een paradox, maar het is best logisch dat het vochtverlies probeert tegen te gaan door meer talg te produceren en zichzelf toch te beschermen). Dus als ik deze middelen vaak gebruik dan wordt de conditie van mijn huid eigenlijk erger. Dat kan je voorkomen door een superhydraterende créme te gebruiken.

Dus wie wint? Voor de winter zou ik Clinique Facial Soap niet aanraden zelfs niet aan de mensen met een hele vette huid. De lucht is dan te droog en je wil je huid natuurlijk niet nog droger maken. YTT voelt veel milder aan maar zelfs met deze reiniger is een goede créme of serum (of beide ^^) een must. Voor de zomer is Clinique wel beter, de huid blijft langer fris.


4 comments:

 1. Facial wash voor de vette huid zijn meestal te agressief voor mij. Ik heb zelf best een glimhuid maar ik heb ook hydratatie nodig. De meeste producten voor een vette huid maken mijn huid extreem droog waardoor ik nadien nog meer glim.

  ReplyDelete
 2. Dat heb ik ook! Deze reinigers gebruik ik maar een keer per week, dat werkt op zich wel prima

  ReplyDelete
 3. Ik gebruik eigenlijk zulke dingen niet,
  ik scrub gewoon 1x per week mijn gezicht,
  en reinig hem verder met tonic en reinigingdoekjes..

  ReplyDelete
 4. @Demi: Heb jij gevoelige huid? Ik moet wel (ook in combinatie met scrub) anders heb ik verstopte porieen =( Ik heb een andere reininger voor elke dag die supergoed is voor mijn huid, beetje jammer dat het zo moeilijk verkrijgbaar is =)

  ReplyDelete

Followers