Thursday, 10 February 2011

Shu Uemura Skin Purifier review

***
Photobucket
Pic by Shu Uemura
Shu zegt:
A lightweight cleansing oil that leaves the skin clean, fresh and refined. Ideal for normal to oily skin types and acne-prone skin.

Wat is het?: Shu Uemura Skin Purifier High Performance Balancing Cleansing Oil Fresh... Pfffff... Dat is pas een lange naam! Maar goed, dit is een een reinigingsolie voor het gezicht. De meeste mensen zullen er nu waarschijnlijk zoiets van hebben: "WTF? Olie om vette huid schoon te maken?" Maar japanners hebben dus bewezen dat het wel kan =))) Deze olie verandert in een lotion in contact met water en werd door mij gebruikt als volgt = droog gezicht -> olie inmasseren -> gezicht nat maken met thermale water -> inmasseren -> afhalen met een vochtig washandje.

Dit is het protocol van de Shu Uemura


1. use 3-4 pumps of cleansing oil on dry hands
2. spread gently and thoroughly over dry face.
3. add a few drops of lukewarm water to face to emulsify (oil will turn milky white)
4. rinse thoroughly with lukewarm water.

Voornamelijkste ingredienten: Paraffine-olie, isopropyl myristate, zeewater, zure kers extract, tocopheryl acetate.
Kleur: doorzichtig
Geur & textuur: Wat ik zo leuk vind aan japanse merken is dat ze vrijwel geurloos zijn, Skin Purifier is geen uitzondering. De textuur is moeilijk te omschrijven, het is olieachtig, maar voelt niet zo vet aan als bijvoorbeeld olijfolie, als lotion is het dun en makkelijk om eraf te halen.
Prijs: 29 dollar voor 150 ml
Conclusie: Het is een interessant product, maar ik ga het niet nog een keer kopen. Mijn ervaring met deze gezichtsreiniger was veel aangenamer dan ik heb verwacht, ik had geen uitbraak van puistjes (waar ik bang voor was) en de huid was goed gereinigd. Maar toch ben ik niet dol op het idee dat ik elke dag paraffine-olie op mijn gezicht moet smeren uit angst voor verstopte porien (paranoooooooooooiaaaaaaa ^^)

7 comments:

 1. ahhhh, deze wil ik echt nog proberen !!! de groene schijnt echt de beste te zijn van die serie ='D

  ReplyDelete
 2. Ik heb onlangs nog ergens gelezen dat olie het beste reinigingsmiddel voor je gezicht is. Beetje een raar idee, maar als werkt waarom niet?

  ReplyDelete
 3. @Elisa: Jaaaa, ik zat nog te twijfelen tussen deze en de groene =))

  @Ann: Ik heb het ook gehoord en ik kan me de mechanisme daarvan best wel voorstellen, maar het blijft eng, haha

  ReplyDelete
 4. Olie schijnt olie te verwijderen he :P
  Alsnog blijft het een -ik-verstop-mijn-porien- gevoel houden haha.

  ReplyDelete
 5. @Sam: Het grappige is - het werkt wel (geen supergrondige reining, maar best te doen). Maar in mijn hoofd voelde het alsof ik kaarsvet op mijn gezicht smeerde, haha

  ReplyDelete
 6. Dat wilde ik nou net zeggen: pafinne-olie! Idd een eng idee :)

  ReplyDelete
 7. @PinkFairy: En toch is het een van de meest populaire producten in Japan! Ik denk dat wij in Europa gewoon heel erg moeten wennen aan zulke producten =))

  ReplyDelete

Followers