Wednesday, 23 February 2011

Estee Lauder Ultimate Youth Creme review

***

Ik wou graag een post schrijven over een product die helaas niet meer verkrijgbaar is - "Ultimate Youth Creme" van Estee Lauder. Dit product uit de Re-Nutriv-lijn is vervangen door "Ultimate Lift Age-Correcting Creme" en de reden voor ontslag was volgens de ICI Paris XL medewerkers dat de "UTC" niet de juiste doelgroep aansprak. Gebruikers "op leeftijd" misten bij hem het liftend effect ("UTC" gaat puur om hydratatie en voeding) en voor de twintigers was de cream toch te duur (170 euro voor 30ml en 220 voor 50ml). En zo heb ik dus een van de beste cremes die ik ooit heb gebruikt aan de marketing verloren ^_______^""

Maar goed. De oude beschrijving van deze creme op de EL site belooft een hoop fantastische dingen voor een trouwe aanhangers, ik zal het even samenvatten:

- ongelofelijke hydratatie, jeugdig uiterlijk, stralende huid
- Innovatieve technologie - de exclusieve "Youth Molecule", voor dit wetenschappelijke doorbraak betaal je dus 200 euro ^^

"THE YOUTH MOLECULE
Inspired by the latest discoveries of longevity research, Estée Lauder developed a technological breakthrough: the Youth Molecule. Precious. Potent. And exclusively ours. So powerful, in vitro testing shows it more than doubles the surviv
al rate of skin cells. And when healthy skin cells live longer, it's possible for your skin to look younger, longer."

Als ik het goed begrijp en me nog iets kan herinneren uit mijn voormalige werk met stamcellen, betekent dit dan men een flesje met groeiende fibroblasten heeft genomen en vervolgens verschillende stimulerende stoffen heeft toegevoegd om te kijken of cellen zich sneller gingen delen (Het tellen van de fibroblasten is a pain in the arse, I might add ^^).

Mijn ervaring met deze creme:
Het begon allemaal toen ik een voedende creme voor de winter zocht. Mijn huid heeft veel vocht nodig, maar tegelijk produceert het veel talg en wordt dus snel vet. In de winter heeft het ook nog bescherming nodig tegen wind en kou (ik krijg last van droge plekjes en mijn couperose wordt erger). "Ultimate Youth Creme" bleek een ideale oplossing te zijn voor deze problemen: het had een superfijne romige textuur maar liet helemaal geen vet laagje achter! Mijn huid voelde heerlijk gehydrateerd en ik was niet de enige die dit effect aan den levenden lijve heeft onder gevonden: ik heb de "UTC" een keer op wintersport meegenomen en de mensen die het hebben geprobeerd waren ook direct verkocht! Het enige kleine minpuntje dat ik me kan bedenken is dat er een soort verzadigings effect optreedt, waarna je geen verbetering meer ziet. En het lijkt alsof de huid een beetje "lui" wordt, maar misschien verbeeld ik me dingen... En oh ja! De prijs natuurlijk! De prijs was de voornamelijkste reden waarom van luxe overgestapt ben naar professionele verzorgingsmerken (zoals Maria Galland - dezelfde werking voor minder geld). Maar toch, het was een goed product voor de winter en had ik maar veel geld, haha!

P.S. Ik heb wel een sample van de "Ultimate Lift Age-Correcting Creme", zijn vervanger, meegenomen om te kijken of die twee op elkaar lijken. Ben benieuwd!


11 comments:

 1. Oh, ik haat het als mijn favorieten vervangen worden! 't Is wel geen goedkope crème, auch!

  ReplyDelete
 2. Klinkt als een fijne creme, jammer dat je huid op den duur went aan de werking. :(

  ReplyDelete
 3. Zoo irritant als je favo product eruit (vervangen) gaat!

  Leuk artikel!

  x

  ReplyDelete
 4. Ik dacht ook altijd dat dit zo'n anti-age product was :P jammer dat ie uit het assortiment gaat! ben benieuwd naar je vergelijking :)

  ReplyDelete
 5. Hij is wel echt heel duur!
  Maar als je er zo tevreden over bent en hem kunt aanschaffen is het echt klote als het vervangen wordt idd!
  Ben benieuwd naar de 'nieuwe'!

  ReplyDelete
 6. Hey meis..

  waarom heb je je header niet veranderd?
  Ik vind je persoonlijke foto veel leuker!

  ReplyDelete
 7. Haha, ik was het een beetje vergeten, maar het is gebeurd! =)))

  ReplyDelete
 8. Great informative post, I love your blog. xoxo

  ReplyDelete
 9. Wat staat die header mooooooooi!!

  ReplyDelete

Followers